Približne pred pol rokom prišiel riaditeľ spoločnosti Blackberry, John Chen, s vyhlásením, že v roku 2016 na trh prinesú dva nové nové smartfóny s OS Android. Tie však majú zapadať do strednej triedy, keďže high-end model Priv bol príliš drahý a určený skôr pre špecifickejšiu skupinu používateľov.

Vyzerá to, že sa minimálne jedného z dvojice avizovaných zariadení dočkáme. Jeho interný názov je „Hamburg“, čo odzrkadľuje tradíciu výrobcu nazývať pripravované zariadenia pracovným názvom veľkých miest.

Existenciu nového modelu strednej triedy s logom BlackBerry potvrdil testovací štandard GFXBench. Ten prezradil, že BlackBerry Hamburg bude vybavený operačným systémom Android 6.0.1 Marshmallow, 5,2 palcovým displejom s 1080p rozlíšením, procesorom Snapdragon 615, grafikou Adreno 405 a 3 GB operačnou pamäťou RAM.

blackberry

Zadný fotoaparát bude mať 12 megapixelov, predná selfie jednotka 8 Mpx a pre užívateľa bude vyčlenených 10 GB z celkovej 16 GB internej pamäte. Pevne veríme, že zariadeniu nebude chýbať microSD slot. Zatiaľ nie je jasné, či toto zariadenie ponúkne aj hardvérovú klávesnicu alebo čisto dotykové riešenie. Aj keď o cene ešte nič nevieme, nová BlackBerry stredná trieda by sa mala podľa skôr zverejnených správ pohybovať v cenovom rozpätí 300 – 400 dolárov.

Oficiálne predstavenie očakávame niekedy cez leto, alebo na technologickom podujatí IFA, ktoré sa koná v septembri v Berlíne.