BlackBerry Priv. Prvý smartfón v histórii kanadskej spoločnosti, ktorý je vybavený operačným systémom Android. Zároveň ide o prvý moderný Android smartfón, ktorý disponuje pokročilou hardvérovou klávesnicou, ktorú má mimochodom BlackBerry patentovanú.

Smartfón je unikátny aj parametrami. Ide o plnohodnotný high-end smartfón dokonca s mierne zakriveným displejom po oboch stranách. Vyzerá to, že zariadenie BlackBerry Priv len odštartovalo novú éru tejto známej spoločnosti.

Generálny riaditeľ Blackberry John Chen prezradil, že spoločnosť bude uvažovať o vývoji podobného smartfónu strednej triedy, pokiaľ bude Priv označený za úspešný.

Šéf BlackBerry ďalej uviedol, že kľúčové budú nadchádzajúce tri alebo štyri mesiace. Tie ukážu, či sa do segmentu strednej triedy spoločnosť vrhne. O úspechu smartfónu BlackBerry Priv nerozhodnú len predajné čísla ale aj konečné marže. Pokiaľ BlackBerry Priv príjme trh pozitívne, (k čomu je na veľmi dobrej ceste) spoločnosť BlackBerry vypustí na trh v roku 2016 nový smartfón s Androidom. Ten bude zastupovať cenovo dostupnejšiu strednú triedu, ktorá je veľmi obľúbená v Ázii a v Európe.

CEO BlackBerry - John Chen
CEO BlackBerry – John Chen

Nedávno sa objavili špekulácie, ktoré spochybňovali ďalšie partnerstvo medzi Samsungom a BlackBerry. BlackBerry Priv je vybavený práve Super AMOLED displejom od Samsungu. Riaditeľ BlackBerry tieto fámy vyvrátil a upresnil, že spolupráca so Samsungom bude prebiehať aj naďalej. Pôjde hlavne o softvérové bezpečnostné riešenia. Stredná trieda smartfónov je v súčasnosti asi najžiadanejšia, preto môže ísť zo strany výrobcu BlackBerry o dobrý krok.