Spoločnosť DJI je známa produkciou veľmi kvalitných a technologicky asi najvyspelejších dronov. Vzhľadom na ich cenu po nich siahajú zväčša jedinci, ktoré ich využívajú na nejaký druh profesionálnejšej činnosti.

Na lietanie po záhrade za domom sú predsa len trochu pridrahé. Ich najnovší model nesie označenie M600 a ide o skutočného kráľa dronov. Spoločnosť priamo cieli na tvorcov holywoodskych trhákov, ktorí by mohli prostredníctvom tohto lietajúceho drona priniesť divákom ešte viac príťažlivejšie zábery.

Na odhalení novinky sa podieľal napríklad Claudio Miranda, oscarový kameraman filmu Life of Pi z roku 2012. Už na pohľad obrovský dron je vybavený nosnou konštrukciou schopnou uniesť profesionálnu filmovú kameru, ktorá dokáže prenášať video obsah v reálnom čase na vzdialenosť až 4,8 kilometra. bavíme sa o 1080p kvalite záznamu pri snímkovaní 60 fps.

Systém letovej prevádzky pracuje s troma GPS snímačmi a množstvom senzorov, čo umožňuje veľmi presné určenie polohy. Dron dokonca dokáže zopakovať tú istú letovú dráhu pre konkrétny video záber s presnosťou na jeden centimeter. Spoločnosť DJI verí, že osloví aj priemyselných zákazníkov, ktorí by mohli prostredníctvom tohto drona pracovať v rizikových situáciách. Spomínala sa napríklad inšpekcia ropných plošín.

Pri zavesení ľahšej videokamery dokáže dron vydržať vo vzduchu až neuveriteľných 35 minút. Ak by sme pre filmovanie použili techniku s váhou 5,9 kilogramu, dron by sa dokázal vznášať 15 minút. Táto hračka s cenovkou 4599 dolárov je pre drvivú väčšinu z nás nedostupná. Aj keby bola, jej potenciál by sme zrejme nevyužili ani z polovice, nie to ešte na plno. Je však zaujímavé vidieť, akým tempom napreduje aj tento smart segment.

Pozrite si zaujímavé video, ktoré ukazuje DJI M600 v teréne aj s rôznym príslušenstvom.