Úvod Aplikácie TIP: Takto si pridáte tachometer a upozornenie o maximálnej rýchlosti do Google...

TIP: Takto si pridáte tachometer a upozornenie o maximálnej rýchlosti do Google máp

0

V navigácii Google máp doteraz chýbala jedna veľmi dôležitá funkcia. Je ňou tachometer ukazujúci aktuálnu a maximálnu povolenú rýchlosti, ktorá by vás mohla zachrániť pred prípadnou pokutou za jej prekročenie.

Podobnú funkciu už majú všetky veľké GPS navigácie, ba dokonca aj Waze, ktorý patrí pod Google. Či už ste neskúsený vodič alebo len šoférujete po ceste, ktorú nepoznáte, oznámenie o maximálnej povolenej rýchlosti sa vždy hodí.

Ak Google mapy používate zo všetkých navigácií najradšej, máme pre vás šikovnú pomôcku, ktorá vám túto funkciu sprístupní. Je súčasťou aplikácie tretej strany, čo znamená, že ju zatiaľ neimplementoval Google, no funguje parádne. Aplikácia totiž zobrazí informáciu o aktuálnej a max. povolenej rýchlosti priamo v aplikácií Google máp.

V nastavenia si pritom môžete nastaviť všetko, čo budete potrebovať, vrátane jednotiek (či už kilometre alebo míle) ako aj toho, o koľko môžete prekročiť rýchlosť, kým vás aplikácia upozorní. Nejde teda o ideálnu implementáciu, no kým to Google nepridá, je to aspoň niečo.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pluscubed.velociraptor“]