Úvod Aplikácie Messenger a WhatsApp za deň spracujú vyše 60 miliárd správ

Messenger a WhatsApp za deň spracujú vyše 60 miliárd správ

1

Facebook Messenger a WhatsApp sú gigantické komunikačné služby. To vás však pravdepodobne vôbec neprekvapuje. WhatsApp má viac ako jednu miliardu aktívnych používateľov, zatiaľ čo Facebook Messenger len pred malou chvíľou prekonal hranicu 900 miliónov aktívnych používateľov.

Spoločnosť preto pri tejto príležitosti oznámila, koľko správ tieto dve služby patriace najväčšej sociálnej sieti na svete vôbec spracovávajú. Ide o poriadne veľké číslo.

K oznámeniu došlo počas vývojárskej konferencie F8, ktorú Facebook organizuje pravidelne každý rok. Mark Zuckerberg počas nej oznámil, že Facebook Messenger a WhatsApp každý deň spracujú 60 miliárd správ. Pre porovnanie, súčet všetkých SMS správ na celom svete, úplne všetkých, je približne 20 miliárd. Presnosť tohto čísla však spochybnilo niekoľko publikácií, hlavne z toho dôvodu, že rovnaký počet sa spomínal aj v januári 2015, keď WhatsApp oznámil, že spracoval 30 miliárd správ za deň. Je možné, že využívanosť SMS správ sa odvtedy nezvýšila, resp. neznížila, no z nášho pohľadu je to taktiež celkom nepravdepodobné.

Zaujímavé je aj to, že odkedy WhatsApp ohlásil, že každý deň spracováva 30 miliárd správ mu na účet pribudlo 300 miliónov aktívnych používateľov. Buď teda používatelia WhatsAppu neposielajú toľko správ ako doteraz alebo medzi službami vzniká akési prelínanie.