Pokiaľ sa niekoho opýtate, akým spôsobom pripája slúchadlá k svojmu smartfónu, drvivá väčšina vám odpovie, že prostredníctvom 3,5 mm konektora. Tá menšia časť, väčšinou športovci a aktívni jedinci, skôr preferujú bezdrôtovú Bluetooth konektivitu.

Počúvanie hudby počas behu je obľúbenou činnosťou a pripojený kábel väčšinou zavadzia. Spoločnosť JBL tesne po predstavení smartfónu HTC 10 oficiálne uviedla svoju aktuálnu novinku, in-ear slúchadlá, ktoré môžete pripojiť k zariadeniu prostredníctvom USB koncovky typu C. Samozrejme nás ako prvé napadli smartfóny s USB typ C konektorom, akým je napríklad aj ešte stále čerstvý HTC 10.

Nové slúchadlá prichádzajú s inovovaným ergonomickým dizajnom, vďaka ktorému perfektne sadnú do uší a podľa slov výrobcu tam zostanú aj počas intenzívnej pohybovej aktivity. Ďalším bonusom je funkcia potláčania šumu, ktorá výrazne zvyšuje zážitok z počúvania hudby. Táto funkcia sa ale nemusí spoliehať na batériu a jej energiu. Slúchadlá totižto prostredníctvom USB typ C konektivity neprenášajú z hostiteľského zariadenia len zvuk ale aj energiu. Funkcia potláčania šumu je individuálne nastaviteľná a k dispozícii je aj ovládanie umiestnené na vodiči slúchadiel.

JBL

Európska cena slúchadiel je zatiaľ neznáma, určite však nebude najmenšia. Pokiaľ túžite po inovatívnych slúchadlách s USB typ C konketivitou, možno by ste mali ešte počkať. Tento rok s podobnými slúchadlami vyrukujú aj ostatní audio výrobcovia. Väčšia konkurencia a viac modelov zníži spotrebiteľské ceny.