Úvod Výrobcovia HTC HTC One S9 oficiálne: Dizajn One M9 v strednej triede

HTC One S9 oficiálne: Dizajn One M9 v strednej triede

1
HTC len pred nedávnom predstavilo svoju vlajkovú loď – HTC 10 – a už teraz sme sa dočkali ďalšieho smartfónu, ktorý sa bude radiť do vyššej strednej triedy.

Aj keď HTC s novou vlajkovou loďou upustilo od dlhoročného brandingu „One“, zdá sa, že tieto tri písmená budeme stále vídavať na novinkách. Taiwanská spoločnosť včera predstavila kovového krásavca HTC One S9, ktorý sa zaradil do „One“ rodiny medzi One M9, X9, A9 alebo E9. Vzhľad novinky sa moc neinšpiroval tohtoročným high-endom HTC 10, skôr má bližšie k minuloročnému TOP modelu. Špecifikácie rovnako naznačujú podobnosť s M9.

gsmarena_002

Nájdeme tu však dizajnové rozdiely, hlavne na prednej strane, zadný panel je skoro nerozlíšiteľný od M9 a nedočkali sme sa ani skosených hrán ako má HTC 10. One S9 sa hlavne líši v predných stereo reproduktoroch, dierky, ktoré ste našli na M9, nahradili výrezy. Zmenou prešlo aj HTC logo, presnejšie jeho podklad, ktorý je teraz priehľadný.

Parametre nie sú jedny z najlepších. Pod kapotou One S9 dostal prednosť starší, 8-jadrový MediaTek Helio X10, taktovaný na 2,0 GHz, ktorému sekunduje operačná pamäť s priemernými 2 GB. Interná pamäť dostala minimálnych 16 GB, našťastie je tu prítomný slot na MicroSD kartu. Veľkosť displeja činí 5 palcov s rozlíšením FullHD.

Hlavný fotoaparát je v znamení 13 Mpx snímaču (oproti 21 Mpx v M9), ktorý má podobné parametre ako ten v One A9. Predný fotoaparát má 4 Mpx s technológiou UltraPixel, čo je znovu hardvér z A9.

Rozmery smartfónu 144,6 x 69,7 x 10,1 mm sú skoro identické s One M9, rozdiel je len v hrúbke, ktorá porástla o ďalšieho pol milimetra. Čo zapríčinilo stlstnutie, nevieme, ale určite to nie je batéria, ktorá má rovnakú kapacitu – 2840 mAh.

gsmarena_003

Na prednej strane sa nachádzajú spomínané stereo Boomsound reproduktory, snímaču odtlačkov prstov sa už však neušlo miesto na tele zariadenia. Konektivita zahŕňa LTE, Bluetooth 4.1 a GPS. HTC One S9 dostal najnovší Android 6.0 Marshmallow s nadstavbou HTC Sense.

Za túto novinku si budete musieť pripraviť väčší balík peňazí, keďže cena sa v Nemecku vyšplhala až na 499 EUR. Dostupnosť na Slovensku nebola ešte oznámená.

Čo si myslíte o tejto strednej triede s dizajnom HTC One M9?