Vojnu fotoaparátov v nových vlajkových smartfónoch rôznych výrobcov môže ukončiť HTC. Či víťazne, uvidíme neskôr. Galaxy S7, LG G5 alebo najnovšie, Huawei P9 s duálnou optikou výrobcu Leica. Foto kvarteto čoskoro doplní HTC 10.

Výrobca podľa vlastných slov plánuje priniesť na trh vôbec najlepší smartfón pre fotografovanie a točenie videí. Podľa marketingových materiálov je touto snahou doslova posadnutý. Výrobca pritom v chvále svojho ešte nepredstaveného smartfónu nepoľavuje ani v iných vlastnostiach.

HTC 10 má byť najrýchlejší Android smartfón s reprodukciou zvuku, ktorá bude taktiež v najvyššej možnej kvalite. Ak k tomu pridáme ergonomické celokovové telo, 5,1 palcový Super LCD displej 5. generácie s rozlíšením 1440 x 2560 pixelov, procesor Snapdragon 820 a 4 GB RAM, môže ísť o skutočne veľmi vydarený smartfón.

Spoločnosť HTC najnovšie zverejnila promo video, ktoré láka práve na nekompromisný fotoaparát. Ten by mal mať rozlíšenie 12,3 Mpx. Aj keď video na prvý pohľad o fotoaparáte neprezrádza v podstate nič, predsa len sa v ňom pár detailov objavilo. Na pracovnom stole si môžeme všimnúť poznámku, ktorá hovorí o UltraPixel snímači, optickej stabilizácii obrazu a schopnosti natáčať video v 4K rozlíšení. Predpokladáme, že sa dočkáme aj slow-motion možnosti snímania s nadštandardným fps snímkovaním.

htc10

Ako to celé s novým HTC 10 dopadne sa dozvieme už 12. apríla, teda onedlho. V tento deň bude totižto nový smartfón HTC 10 predstavený. Spomínané video si môžete pozrieť nižšie.