Technológie napredujú závratným tempom a to sa týka aj robotiky či umelej inteligencie. Pri pohľade na najnovšieho robota menom Atlas, ktorého vyvinula spoločnosť Boston Dynamics patriaca Googlu, nám napadajú frázy ako „Terminátor“ alebo „Skynet“.

Moment, kedy nad nami prevezmú vládu roboti, či skôr realistickejšie, budú bežnou súčasťou našich zamestnaní alebo domácností, je ešte poriadne ďaleko. Pri pohľade na GIF animácie nižšie si dokonca budete myslieť, že reálne využitie robotov je vzdialené na nekonečné míle.

Samozrejme, začiatky sú ťažké pri akomkoľvek náročnom projekte a o robotike nehovoriac. Pozrite sa na TOP 10 robotov, ktorí sa nie zrovna vydarili a ktorí vám vyčaria technologický úsmev na tvári.

Pokiaľ vás bude po diaľnici naháňať zlovestný robot budúcnosti, neutekajte a nechajte ho vystúpiť z auta. Razom sa ocitnete v bezpečí.

giphy

Lenivosť dnes nemá hraníc a v budúcnosti to bude ešte horšie. je dosť možné, že si na obyčajné kŕmenie zadovážime robota. Ak však bude ako tento nižšie, pravdepodobne budeme musieť rátať s nejakými jazvami na tvári.

giphy (1)

O svoju prácu tak skoro neprídu ani smetiari. Pokusy o fungujúci robotizovaný mechanizmus pre zber odpadu zatiaľ vyzerajú takto.

giphy (3)

Mať v kuchyni domáceho asistenta, ktorý by neodvrával a pripravoval raňajky, obed či večeru by bolo na nezaplatenie. A zrejme ešte aj dlho bude. giphy (5)

Nie každý chlap je manuálne zručný a nie každý sa vyžíva v domácich prácach, kutilských dielňach či garážach. Robot pre drobné opravy v domácnosti by sa veľmi hodil aj napríklad slobodným či rozvedeným ženám. Kým taký príde do praxe ešte ale pár rokov potrvá.

giphy (6)

Technologické inovácie sa nevyhnú ani reštauračnému biznisu. Namiesto vyškoleného personálu sa budú o nás starať neúnavní roboti. Začiatky zatiaľ vyzerajú takto: 

giphy (7)

Váš budúci robotický syn, dcéra, synovec, bratranec, spolužiak…#killitnow

q3mToHt

Nevadí, že nemáte kamarátov a ste odkázaní len na single športy. Konečne si budete môcť zahrať aj futbal s novými robo priateľmi.

giphy (8)

Tvorcovia robotov a umelej inteligencie sa v podstate snažia o to, aby sa roboti chovali úplne ako ľudia a najlepšie by bolo, aby bolo vidieť len minimálne rozdiely oproti ľuďom. Robot nižšie je veľmi pokrokový. Autorom sa totižto podarilo dokonale nasimulovať chôdzu domov niekedy nad ránom z bujarej párty. 

giphy (9)

Následný príchod domov zo spomínanej bujarej párty by mohol ale vyzerať aj takto: 

giphy (10)