Úvod Výrobcovia 6GB RAM a 10-jadrový procesor. Aj s tým prichádza na trh nový...

6GB RAM a 10-jadrový procesor. Aj s tým prichádza na trh nový čínsky výrobca Vernee

1
Svoje šťastie prišiel na trh vyskúšať aj nový čínsky výrobca Vernee, ktorý hneď mieri do najvyššej ligy. Síce vám možno nebude známy, ale je to osvedčený OEM. Podľa nich je veľmi pravdepodobné, že váš mobil je práve z ich továrne, no po novom sa rozhodli vyjsť na trh s vlastnou značkou.

Známe sú zatiaľ len dve zariadenia, no čoskoro k nim pribudne aj tretie.

Thor

Prvý smartfón, ktorý bude patriť do nižšej triedy, no zatiaľ o ňom nie sú bohužial známe žiadne špecifikácie.

Vernee

Apollo

Zaujímavejší je ale druhý smartfón, ktorý má byť aj vlajkovou loďou Vernee s vesmírnym názvom. Ako hovorí oficiálna stránka vernee.cc: „Je to malý krok pre smartfón, ale veľký skok pre Vernee.“

A Vernee to myslí seriózne. Ich vlajková loď má pod kapotou výkonný, 10-jadrový Helio X20 čipset od MediaTeku. Prednú stranu vypĺňa 5,5-palcový displej s jemným QHD rozlíšením, ktorý dokonca podporuje Force Touch. Nad displejom sa nachádza 8 Mpx selfie kamera a naproti nej, na zadnej strane, nájdeme 21 Mpx snímač od Sony. Apollo ďalej ako jeden z mála ponúka 6 GB RAM a 128 GB zabudovanú pamäť. A aby toho nebolo málo, telo je vyrobené z kovu a ponúka USB port Type-C.

Ostatné špecifikácie, ako kapacita batérie alebo verzia Androidu, neboli spomenuté. Taktiež nie je známa ani cena a ani to, či sa mobil dostane za hranice Číny k nám do Európy.

Autor článku: Tony Paluš