Čo sa týka kórejského LG, momentálne je akákoľvek pozornosť upriamená na ich očakávaný top model G5, ktorý bude predstavený 21. februára 2016. Spoločnosť LG ale aktuálne prekvapila uvedením dvoch nových smartfónov, ktoré nesú označenie „X“.

Tie zapadajú do strednej triedy a každý z nich sa chváli nejakou unikátnou vlastnosťou. Prvým z dvojice je model LG X cam. Jeho displej má uhlopriečku 5,2 palca, ktorú dopĺňa rozlíšenie 1080 x 1920 pixelov. O výkon sa postará 1,14 GHz octa-core procesor z dielne zatiaľ nezverejneného výrobcu. Okrem neho nájdeme pod kapotou aj 2 GB operačnú pamäť RAM alebo 16 GB interné úložisko. Zaujímavosťou je výbava v podobe až troch fotoaparátov. Predný selfie snímač má 8 Mpx a na zadnej strane nájdeme dva objektívy.

Prvý má 13 Mpx a druhý 5 Mpx. Podľa spoločnosti LG prostredníctvom dvojice snímačov zhotovíme lepšie snímky, ako v prípade bežného jedného fotoaparátu. Detailnú funkcionalitu LG zrejme predstaví až na podujatí MWC v Barcelone. Okrem toho má LG X cam 2520 mAh batériu, váži iba 118 gramov, hrubý je 5,2 mm v najtenšom bode a 6,9 mm v tom najhrubšom. Telo zariadenia je teda ergonomicky tvarované.

lg

Druhým modelom je  LG X screen. Ten sa chváli dvojicou displejov v štýle LG V10. Primárna zobrazovacia jednotka má 4,93 palca s rozlíšením 720 x 1280 pixelov. Druhý menší displej umiestnený nad ním má 1,76 palca s rozlíšením 520 x 80 pixelov. Ako iste tušíte, slúži na zobrazenie hodín, notifikácií, počasia alebo stavu batérie bez toho, aby ste museli „rozsvietiť“ celý hlavný displej.

lg1

K výbave ďalej patrí 1,2 GHz quad-core procesor, 2 GB RAM, 16 GB interné úložisko, 2300 mAh batéria alebo operačný systém Android vo verzii 6.0 Marshmallow. Kompletné oficiálne predstavenie sa udeje 22. februára, deň po predstavení modelu G5. Na konci marca dorazia LG X smartfóny na trhy v Európe, Ázii alebo Latinskej Amerike. Pri predstavení sa zrejme dozvieme aj cenu smartfónov. Uvidíme, koľko si LG za takéto inovácie v strednej triede vypýta.

Novinky z MWC vám prinášame vďaka

Najlepšia výbava za najlepšie ceny
Globálny predaj smartfónov, tabletov a RC modelov
To najlepšie z Číny za najnižšie ceny