Úvod Xiaomi Xiaomi Mi 5 Xiaomi Mi 5 bude predstavený 20. februára, deň pred GALAXY S7

Xiaomi Mi 5 bude predstavený 20. februára, deň pred GALAXY S7

3
Xiaomi Mi 5?

Posledné týždne nás na internete obklopovali rôzne úniky či špekulácie o tom, čo by mala ďalšia vlajková loď čínskeho jabĺčka ponúknuť. Dozvedeli sme sa niekoľko technických špecifikácií, pravdepodobný vzhľad konštrukcie alebo zopár informácií, ktoré sa týkajú použitých materiálov. 

O Mi 5 vieme teda asi všetko podstatné, záhadná zostáva už iba cenovka a hlavne dátum odhalenia pred širokou verejnosťou. Predpokladať oficiálne predstavenie očakávanej novinky od Xiaomi je ale ťažkým orieškom i pre toho najskúsenejšieho analytika, pretože sa úplne všetky doterajšie predpoklady ukázali ako nereálne.

Avšak, po vyhláseniach jedného zo spoluzakladateľov spoločnosti, že je hromadná výroba v plnom prúde a čerstvom úniku zaujímavých informácií, ktorý pochádza zo sociálnej siete Weibo, začína našťastie celá situácia opäť naberať na dôveryhodnosti. A ako sme sa dozvedeli, deň D údajne nastane o niekoľko dní – konkrétne 20. februára. 21. februára má pritom predstaviť svoje tri novinky Galaxy S7, S7 edge a S7 edge+ aj juhokórejský výrobca Samsung.

Hromadnú výrobu smartfónov zahajujú niekoľko týždňov pred uvedením na spotrebiteľský trh. Model Mi 5 by teda nemal byť žiadnou výnimkou, čo znamená, že na pulty obchodov môže doraziť už niekedy počas marca. Šance má ale ešte aj koniec februára.

Xiaomi Mi 5 vraj dostane do hardvérovej výbavy kompaktný 5,2-palcový displej, Snapdragon 820, 4 GB RAM, 16 a 8 MPx fotoaparáty, 3030 mAh batériu a Android 6.0 Marshmallow s nadstavbou MIUI 7. Chýbať však nemá ani hardvérové Home tlačidlo pod displejom, ktoré zrejme ponúkne aj snímač odtlačkov.