Úvod Xiaomi Xiaomi Mi 5 Xiaomi Mi 5 sa objavil v prvom internetovom obchode. Poznáme jeho cenu

Xiaomi Mi 5 sa objavil v prvom internetovom obchode. Poznáme jeho cenu

11

O novinke od spoločnosti Xiaomi sa toho už popísalo veľa. Niet sa čomu čudovať. Je to jedno z najočakávanejších zariadení tohto roka, ktorého „pôrod“ na svet sledujú státisíce ľudí.

O jeho presnom dátume predstavenia zatiaľ nepadla mienka, diskutuje sa však o dvoch možných dňoch. Jeden zo zdrojov tvrdí, že to bude už 21. januára, zatiaľ čo druhý tvrdí, že sa tak stane 20. februára, presne deň pred predstavením Galaxy S7. Zariadenie do ponuky ako prvý zaradil obchod GearBest.

Tak či tak je jasné, že je Mi 5 určený ako priama konkurencia pre Galaxy S7. Ponúkne totiž 5,2-palcový Quad HD displej (565 ppi), najnovšie používateľské rozhranie MIUI 7 postavené na Android 5.1, procesor Snapdragon 8204GB RAM. Zariadenie by malo byť dostupné v 16, ako aj 64 GB verzii.

>>>Zobraziť kompletnú špecifikáciu Xiaomi Mi 5 (16 GB)<<<

Na zadnej strane sa nachádza 16 Mpx fotoaparát s dual LED bleskom, na prednej strane zas 8 Mpx senzor. Xiaomi svoju vlajkovú loď vybaví 3 600 mAh batériou. Čo sa konektivity týka, pripraviť sa môžeme na podporu dvoch SIM kariet a podporu LTE, ktorá je však obmedzená. Chýba v nej podpora pre 800 MHz pásmo.

Čo sa ceny týka, GearBest uvádza, že 16 GB verzia bude stáť 587,39 EUR, zatiaľ čo 64 GB verzia až 683,56 EUR. Či sa tieto ceny potvrdia ukáže len oficiálne predstavenie.

>>>Zobraziť kompletnú špecifikáciu Xiaomi Mi 5 (64 GB)<<<