Úvod Výrobcovia Xiaomi Toto je Mi 5, pozrite si živé FOTO očakávanej vlajkovej lode Xiaomi

Toto je Mi 5, pozrite si živé FOTO očakávanej vlajkovej lode Xiaomi

1
Xiaomi Mi 5

Na internet unikla fotografia, kde máme podľa všetkého jedinečnú príležitosť vidieť vrchnú a prednú časť konštrukcie ďalšej generácie vlajkovej lode Xiaomi Mi 5. Dozvedeli sme sa tak, že novinka ponúkne nielen prémiové materiály, ale aj mierne zahnuté predné hrany na ľavej aj pravej strane.

Za pozornosť ale taktiež určite stojí fyzické Home tlačidlo v štýle smartfónov od Samsungu. To má okrem iného ponúknuť i senzor na odtlačky prstov. Hoci je kvalita záberu nižšia, zatiaľ nepredstavená Android novinka zrejme disponuje podobne opracovaným hliníkovým rámikom, ako elegantný Galaxy S6. Keď k tomu pridáme ešte zahnuté boky konštrukcie (nie displej), podoba začne z niektorých uhlov pohľadu pripomínať S6 edge.

Pretože nevidno zadnú stranu, nemôžeme vylúčiť ani to, že Mi 5 bude pozostávať z jedného kusu hliníku. S ich výrobou Xiaomi už nejaké tie skúsenosti má, keďže ich ponúkajú tri nedávno predstavené smartfóny Redmi 3, Redmi Note 3 aj Redmi Note 3 Pro, vrátane tabletu MiPad 2.

Fotografia pochádza z čínskej sociálnej siete Weibo.

Ako sme sa však dozvedeli, ide vraj iba o jeden z konceptov, ktorý odfotografovali niekde vo výrobnej fabrike. A keďže už prebieha hromadná výroba, finálny dizajn mohol odvtedy prejsť drobnými kozmetickými zmenami.

Xiaomi Mi 5 by mal v nižšej verzii stáť okolo 380 amerických dolárov. Tá vyššia údajne vyjde zákazníkov až na $500, čo je za čínsku značku s agresívnou cenovou politikou naozaj netradičný krok.