Google Street View nám umožňuje podnikať expedície z pohodlia nášho domova do takých lokalít, akými sú napríklad Grónsko, Filipíny, Island alebo Machu Picchu. Google sa do tejto služby najnovšie rozhodol pridať netradičnú „lokalitu“. Ide o najväčší model železnice, ktorá sa nachádza v Hamburgu.

Ide doslova o miniatúrne mestečko, v ktorom nájdeme 20 000 obyvateľov, pohybujúce sa vlaky, autá, lietadlá, fungujúce svetlá, dopravu a vôbec celú fungujúcu infraštruktúru. Modely sú spracované do každého detailu a ide o repliky skutočných predmetov, budov, ale aj ľudí.

Spoločnosť Google si dala za cieľ tento svet preskúmať. Samozrejme v štýle, akým sa na Street View patrí. V spolupráci so spoločnosťou Ubilabs vzniklo miniatúrne snímacie zariadenie, ktoré fotografovalo ulice, ale napríklad aj jazdu vlaku podobne, ako reálne Street View autá. Tvorcovia dokonca do tohto prepracovaného modelu umiestnili aj mini model Google Street View autíčka.

Informácie o tejto krajinke zázrakov nájdete v →tomto URL odkaze← a prezrieť si ju môžete v službe Street View na →tejto adrese←. Nižšie nájdete video, ktoré vám celý model predstaví aj so zábermi zo zákulisia.