Úvod Výrobcovia Sony Sony Xperia C6 na živých FOTO: Displej bez rámikov a 2.5D ochranné...

Sony Xperia C6 na živých FOTO: Displej bez rámikov a 2.5D ochranné sklo

0
Sony Xperia C6?

Sony má podľa všetkého v pláne predstaviť ďalšiu zaujímavú novinku. Ako sme sa dozvedeli z čínskych zdrojov, tentokrát zrejme pôjde o novú generáciu radu Xperia C s trošku menšou uhlopriečkou, akou disponuje minuloročný model C5 Ultra.

Podľa informácií webu IT168 má ísť o jeden z prototypov, takže to, čo máme teraz príležitosť vidieť na živých fotografiách (hore a dole), nemusí byť po oficiálnom predstavení smartfónu úplnou realitou. To však platí iba pre drobné vizuálne detaily, základná stavba konštrukcie s hliníkovými rámikmi by preto mala zostať bez väčších zmien.

Očakávaná novinka so značkou Sony, ktorej dátum predstavenia zatiaľ bližšie nepoznáme, vraj pozostáva z 5,5-palcového Full HD displeja, 64-bitového čipsetu MediaTek P10 s osemjadrovým procesorom či 3 GB operačnej pamäte RAM. Taktiež môžeme na prednej strane vidieť 2.5D sklo alebo výrazne menší fotosenzor. Či bude vo výbave unibody konštrukcia z hliníku, nie je zatiaľ známe, pretože na fotografiách nevidno zadnú stranu.

Sony minulý rok predstavilo model Xperia C5 Ultra, ktorý sa od predchodcov Xperia C3 a C4 odlišuje o 0,5-palca väčšou uhlopriečkou displeja, takže jeho panel má až 6-palcov. Tento rok sa to však asi zmení. Japonský výrobca by sa mal preto vrátiť k pôvodným 5,5-palcovým veľkostiam, čo je pre značnú väčšinu používateľov prijateľnejšie.

Predstavenie už na MWC?

Odborníci predpokladajú, že nová Xperia C6 môže uzrieť svetlo sveta už na MWC 2016 koncom februára. Naznačuje to aj čerstvý únik fotografií. Prototypy bývajú vyrobené a zmontované tesne pred zahájením hromadnej montáže, ktorú výrobcovia realizujú niekoľko týždňov pred oficiálnym odhalením mobilných noviniek.

Sony-Xperia-C6 (1)