Úvod Samsung Samsung Galaxy S7 GALAXY S7 dostane vodeodolnosť, väčšiu batériu aj slot pre microSD

GALAXY S7 dostane vodeodolnosť, väčšiu batériu aj slot pre microSD

2
Samsung Galaxy S7 edge

Už o niekoľko týždňov predstaví jeden z TOP výrobcov spotrebnej elektroniky svoju novú vlajkovú loď, Galaxy S7, vrátane niekoľkých ďalších variant. Najnovšie sme sa dozvedeli, že ich vybaví lepšou výdržou, zvýšenou odolnosťou či vzácnym slotom pre microSD karty.

Informáciu priniesol web VentureBeat, ktorý sa však ďalej odvoláva na bližšie nešpecifikované zdroje z interného prostredia juhokórejskej spoločnosti. Tie majú byť o nadchádzajúcich a pomerne ambicióznych plánoch vraj veľmi dobre oboznámené, pričom sa spomína aj neustále zapnutý displej. Neustále zapnutá časť displeja by mohla poslúžiť na zobrazovanie základných informácií ako je čas, dátum, prijaté správy, neprijaté hovory atď.

Čo sa slotu pre microSD karty týka, podporované by mali byť až 200 GB karty. Výbava má obsahovať aj IP67 certifikáciu, takže Galaxy S7 vydrží obmedzený kontakt s vodou. Nárast kapacity zdrojov energie bude vraj predstavovať pridanie dodatočných 450 a 1000 mAh (z 2550 a 2600 na 3000 a 3600 mAh). Bezdrôtové nabíjanie vraj potrvá dve hodiny pri Galaxy S7 a 2,2 hodiny pri S7 edge.

Zdroj taktiež spomína 12 MPx fotosenzor, clonu f/1.7 pre situácie so zlými svetelnými podmienkami alebo pokročilý čipset Exynos 8 Octa (8890). Predstavenie by malo byť zrealizované koncom februára ešte pred oficiálnym začiatkom MWC 2016.