Úvod CES 2016 Na novej chladničke od Samsungu je nalepený obrovský tablet. Vo vnútri sú...

Na novej chladničke od Samsungu je nalepený obrovský tablet. Vo vnútri sú kamery

3

Medzi najzaujímavejšie zariadenie, ktoré sú predstavované na CES zvyknú byť aj chladničky, mrazničky a iná biela technika. Najväčšími inovátormi v tomto segmente sú už tradične spoločnosti ako Samsung a LG. Rok 2016 vďaka chladničke „Family Hub“ od Samsungu opäť nesklamal.

Veľmi zaujímavo vyzerajúci model od juhokórejského giganta totiž ponúka 21,5-palcový 1080p displej a kamery. Áno, kamery, ktorými môžete kontrolovať stav majonézy či počet vajíčok. To, čo sa nachádza vo vnútri chladničky dokonca môžete monitorovať pomocou smartfónu. Zísť sa vám to môže napríklad v Kauflande, keď neviete či máte kúpiť nakladané uhorky či novú fľašu kečupu.

Chladnička je natoľko inteligentná, že vám dá vedieť, aby ste kúpili určité druhy jedla, či sú zľave a dokonca vám ich umožní rovno kúpiť. Aspoň teda v Kórei. Spotrebu jedla si môžete zaznamenať v šikovnej aplikácii, pomocou ktorej môžete na displeji pre zvyšok rodiny zanechať správy. Vďaka vstavaným reproduktorom si zas môžete pustiť svoje obľúbené hity.

chladnicka-samsung-2

Nakoniec tu máme vysvetlenie pre názvom „Family Hub.“ Celá chladnička totiž slúži ako hub pre všetky objekty z radu SmartThings, ako aj od ďalších spoločností. Samsung nám nedal vedieť kedy chladničku začne predávať a ani za koľko to približne bude. Dá sa však predpokladať, že to bude slušná pálka.