Ak náhodou na internete natrafíte na zaujímavý článok, ale nemáte čas si ho prečítať, existuje niekoľko jednoduchých riešení, ako to urobiť neskôr. Pokiaľ je vaša dátová konektivita obmedzená a spoliehate sa napríklad len na WiFi, zaujímavý obsah si môžete prečítať aj bez internetového pripojenia.

Obzvlášť sa to hodí, ak sa pohybujete v zahraničí, kde by vás mobilné pripojenie prostredníctvom nášho operátora nevyšlo práve najlacnejšie. V prvom rade existuje niekoľko skvelých aplikácií, do ktorých môžete internetové stránky uložiť. Ide napríklad o aplikáciu Pocket alebo Instapaper. Jednoducho dáte článok zdieľať, vyberiete jednu zo spomínaných aplikácií a ten sa do nej uloží aj pre následné offline prezeranie.

Ak ale preferujete „oldschool“ klasiku v podobe veľmi obľúbeného a používaného PDF formátu, stránky v tomto formáte môžete uložiť behom pár okamihov. Funkcia konvertovania webového obsahu do tohto formátu je totižto priamo integrovaná vo vašom smartfóne.

Postup je jednoduchý. Navštívite vašu obľúbenú internetovú stránku, kliknete na článok, resp. odkaz, ktorý vás zaujíma a v prehliadači Chrome pre Android kliknete na hlavné menu. V ňom zvolíte ponuku „tlačiť“ a následne „uložiť do PDF“. Takto máte internetovú stránku uloženú v internej pamäti smartfónu, pričom ju teraz môžete zdieľať ďalej ako bežný dokument alebo si ju prezerať offline. Pokiaľ máte vytvorené Adobe konto, môžete zvoliť možnosť konvertovania do PDF priamo v ponuke zdieľania.

scr

Aj keď možno nejde o funkcionalitu, ktorá bude využívaná veľkým počtom používateľov, každá rada je dobrá a niekomu sa určite hodí.