Úvod Výrobcovia Huawei Príjem giganta Huawei počas roka 2015 narástol až 70%, chce byť TOP

Príjem giganta Huawei počas roka 2015 narástol až 70%, chce byť TOP

0
© Kārlis Dambrāns/flickr.com

V svetom rebríčku TOP výrobcov smartfónov sa nachádzajú tri korporácie – Apple, Samsung a Huawei. Prvé dve menované okupujú prvé priečky už dlhšie, posledná tam však moc dlho nie je.

Čínskemu gigantovi sa totiž podarilo za neuveriteľne krátku chvíľu prebojovať medzi absolútnu špičku a podľa súčasných výsledkov na tom bude v blízkej budúcnosti ešte lepšie. Šéf obchodného oddelenia spoločnosti Huawei prostredníctvom listu pre zamestnancov oznámil, že vyhliadky sú naozaj veľkolepé. Príjem za posledný rok navyše narástol o viac ako 70%. Celkový zárobok bez odrátania nákladov sa pohybuje okolo sumy 20 miliárd amerických dolárov.

Informuje web PhoneArena, ktorý sa odvoláva na článok WSJ.

Počas nadchádzajúcich troch až piatich rokov väčšina z výrobcov mobilov kvôli trhovej konkurencii zanikne. Spotrebiteľský biznis Huawei však ako jeden z dvoch alebo troch mobilných výrobcov prežije. Verím, že sa raz v našom priemysle staneme číslom jedna.

Huawei sa počas roka 2015 prednostne zameral na vyššie triedy a úspech mal nielen v Ázii, ale aj v lukratívnej Európe alebo Latinskej Amerike. A práve to mu pomohlo vybudovať z lokálneho hráča veľmi významnú značku, ktorá je známa po celom svete.