Smartfón Huawei P9 by mal byť oficiálne odhalený niekedy v marci a jeho vzhľad by sa mal výrazne líšiť od predošlej generácie P8. Tieto informácie korešpondujú aj s najnovším dizajnovým náčrtom, ktorý sa objavil na čínskom webe cnmo.com.

Pokiaľ by sme mali ešte nepredstavený Huawei P9 prirovnať k niektorému z aktuálnych smartfónov, najbližšie má k nemu HTC A9. Môžu za to hlavne zaoblené rohy a fyzické tlačidlo pod displejom. Pre Huawei ide o nové riešenie, keďže sa doteraz držal kapacitných tlačidiel. Nový dizajn pravdepodobne odzrkadlí použitie snímača odtlačkov prstov, ktorý bude umiestnený práve v tomto tlačidle.

Na zadnej strane môžeme pre zmenu vidieť systém duálneho fotoaparátu. Aj toto prevedenie v rámci dvojice šošoviek je pri smartfóne s logom Huawei nové. S podobným riešením príde napríklad aj ďalší zaujímavý smartfón z Číny, model ZTE Nubia Z11.

Čo sa týka parametrov, Huawei P9 by mal ponúknuť univerzálnu veľkosť displeja na úrovni 5,2-palca a rátame s Full HD rozlíšením. O pohon sa postará výkonný octa-core procesor Kirin 950 aj spolu so 4 GB operačnou pamäťou RAM. Pôvodné dohady o použití až 6 GB operačnej pamäte sa nepotvrdili. Akumulátor bude mať kapacitu 3000 mAh.

Huawei-P9

Minuloročný Huawei P8 si obľúbilo množstvo používateľov aj vďaka príjemnej kombinácii ceny, výbavy a dizajnu. Model P9 bude podľa nás pokračovať v tejto tradícii.