Aj keď sa momentálne všetko točí okolo očakávaného Samsungu Galaxy S7 alebo Xiaomi Mi 5, v tomto roku nás čaká ešte jeden nemenej zaujímavý high-end smartfón. Ten sa bude od ostatných líšiť nielen dizajnom, ale aj výbavou.

ZTE Nubia Z11 bude rozhodne originálnym kúskom na trhu. O to sa postará konštrukcia bez bočných rámikov, kovové telo, typický červený krúžok pod displejom slúžiaci ako kapacitné tlačidlo a najnovšie aj dve šošovky zadného fotoaparátu. Okrem toho to vyzerá, že zadná strana bude pokrytá sklom, čo bude určite pôsobiť prémiovejšie.

Predošlé informácie naznačovali, že ZTE Nubia Z11 bude vybavená až 21 Mpix fotoaparátom. V akom režime však bude toto rozlíšenie pracovať pri dvoch šošovkách je zatiaľ neznáme, určite sa však za zhotovené fotografie nebude hanbiť. O výkon celého kolosu sa mimochodom postará čip Qualcomm Snapdragon 820 (2,2 GHz quad-core, GPU Adreno 530 GPU) a 4 GB operačná pamäť RAM. Zdroj, ktorý zverejnil snímky nižšie uviedol, že ZTE Nubia Z11 bude predstavená 18. januára, čo je prakticky za rohom.

ZTE-Nubia-Z11-2 ZTE-Nubia-Z11-1

Uvidíme, či v Číne dokázali postaviť plnohodnotnú konkurenciu ostrieľaným high-endom z Južnej Kórey.