Úvod Novinky Aplikácie NOVINKA: Google testuje novú, farebnú a rozprávkovú predpoveď počasia

NOVINKA: Google testuje novú, farebnú a rozprávkovú predpoveď počasia

3

Počasie Google, ktoré sa zobrazuje v Google Now, poprípade vo vyhľadávaní je bez akýchkoľvek pochybností veľmi funkčné. Používa biele pozadie so sivým textom, dni na ktoré môžete kliknúť, časovú os, ktorú môžete posúvať a niekoľko minimalistických ikoniek v sivej, žltej a modrej farbe. Čo môžete vidieť na titulke a nižšie je rozhodne niečo iné. Vyzerá to tak, že Google testuje nový dizajn, ktorý sa líši vo výzore ako aj funkcionalite.

Nová kartička po rozkliknutí zaberie celý displej a stane sa z nej kvázi plná aplikácia. Na vrchu máte na výber z troch záložiek – Dnes, zajtra a 10 dní.

Na rozdiel od starej, resp. aktuálnej verzie kartičky počasia sú nové rozdelené na farby, ktoré reprezentujú aktuálne počasie a čas.

Článok pokračuje nižšie.

predpoved-2

V záložke Today sa objavuje aj kreslená žaba, ktorá podľa aktuálnych podmienok mení to, čo práve robí či už je to slnenie alebo túra. Okrem toho nová kartička dokáže ukazovať oveľa viac než len teplotu. Google do predpovede pridáva kvalitu ovzdušia, čas východu a západu slnka a ďalšie zaujímavosti.

Nová verzia kartičky počasia sa zatiaľ nezobrazuje všetkým. Google pravdepodobne testuje používateľskú odozvu a opravuje posledné chybičky. Nám v redakcii sa jednohlasne páči a tak veríme, že sa na verejnosť dostane už čoskoro.

predpoved-2
predpoved-3
predpoved-4
predpoved-5
predpoved-6
predpoved-7
predpoved-8
predpoved-9
predpoved-10
predpoved-11
predpoved-12