Úvod Samsung Samsung Galaxy S7 POROVNANIE: Galaxy S7 a S7 edge vs. Galaxy S6 a S6 edge

POROVNANIE: Galaxy S7 a S7 edge vs. Galaxy S6 a S6 edge

8

S blížiacim sa predstavením novej vlajkovej lode Samsungu bolo len otázkou času, kedy sa na internete objaví celý zoznam špecifikácií chystaných modelov. Vyzerá to tak, že ten deň je presne dnes. Čínske technologické blogy totiž začali informovať o plnom zozname špecifikácií dvoch noviniek. Spolu s nimi vyšlo aj pekné porovnanie špecifikácií s minuloročnými modelmi. Poďme sa na to teda pozrieť.

Väčšina špecifikácií opäť kopíruje doterajšie informácie. Potvrdil sa 5,1, resp. 5,5 palcový displej, výkonnejší čipset, nový fotoaparát a podstatne väčšie batérie. Ó a nechýba ani zmienka o slote pre microSD karty! Žeby naozaj, Samsung?

Samsung Galaxy S7 bude poháňať 3 000 mAh batéria, zatiaľ čo S7 edge bude pracovať s 3 700 mAh akumulátorom. Vzhľadom na výrazne lepšiu optimalizáciu od Samsungu sa tak môžeme tešiť na poriadne zaujímavú výdrž batérie.

Zvláštny však je údaj o veľkosti displeja pri Galaxy S6 edge+. Toto zariadenie ponúka 5,7-palcový a nie 5,5-palcový displej, ako je v tabuľke nesprávne uvedené. Na čo sa veľmi tešíme je nový senzor, na ktorom je objektív s clonou f/1.7. V praxi to bude znamenať ešte lepšie fotografie v zhoršených svetelných podmienkach. Pozerajúc na rozlíšenie senzora to vyzerá tak, že Samsung v boji o čo najvyššie rozlíšenie hodil flintu do žita, čo je len a len dobre. Celý prehľad špecifikácií, vrátane porovnania s minuloročnými modelmi môžete vidieť nižšie.

galaxy-s7-specifikacia