Úvod Konkurencia Apple Donald Trump: Donútim Apple, aby svoje zariadenia vyrábal na pôde USA!

Donald Trump: Donútim Apple, aby svoje zariadenia vyrábal na pôde USA!

6

Kandidát na amerického prezidenta, Donald Trump, včera počas jedného prejavu tvrdil, že dokáže pretlačiť zákon, ktorý by Apple donútil vyrábať svoje zariadenia na pôde Spojených štátov.

Okrem toho, že sa Trump snažil zhodiť svojich konkurentov, ktorí taktiež kandidujú na post prezidenta USA, sa jemne dotkol aj témy outscourcingu, teda získavania tovaru zo zahraničných krajín. Trump si ako príklad zobral plán Fordu presťahovať svoje fabriky do Mexika. Ako proti tomu plánuje bojovať? Zavedením daní, samozrejme. Na všetky produkty, ktoré boli vyrobené mimo USA a dovezené do domovskej krajiny by sa vzťahovala nová, 35-percentná daň. Au!

Nakoniec sa však Trump zastavil pri Apple. Rozohnený začal tvrdiť, že nový režim Apple jednoducho prinúti vyrábať „ich poondiate počítače v tejto a nie zahraničných krajinách.“

Pre samotnú krajinu by to samozrejme bolo obrovským prínosom. Ekonomika, nové pracovné miesta a samozrejme koniec obvineniam, že pracovná sila v čínskom Foxconne trpí. To všetko by priniesli Trumpom navrhované zmeny.

Ak by ste si chceli pozrieť celý prejav Trumpa, môžete si pustiť video nižšie. Jeho prejav začína približne na 1 hodine a 5 minútach.