Úvod Konkurencia Apple Apple oslavuje. App Store zarobil počas decembra takmer miliardu dolárov

Apple oslavuje. App Store zarobil počas decembra takmer miliardu dolárov

3

Mesiac, kedy sú vianočné sviatky, býva v spotrebiteľskej sfére naozaj bohatý. A softvérový obchod App Store s aplikáciami pre iOS je iba jedným z mnohých dôkazov. Počas decembra mal vraj príjem v hodnote jednej miliardy amerických dolárov.

Vyplýva to z dát analytickej spoločnosti Sensor Tower, ktorá zároveň prezradila, že najväčší podiel na rekordných tržbách mala hlavne extrémne populárna hra Clash of Clans. Podarilo sa jej údajne získať až takmer 60 miliónov dolárov. Tá sa navyše teší obrovskej popularite aj na operačnom systéme Android. Ide o free-to-play titul s prémiovými nákupmi priamo v hernom prostredí.

Príjmy z decembra sú zhruba o 18% vyššie ako boli v prípade novembra, informuje web 9to5mac.com. Celosvetovo sa počas decembra stiahlo až 619 miliónov iOS hier, čo je skutočne impozantné číslo a oproti novembru aj výrazne lepšie (510 miliónov).

V USA sa tešili obľube hry ako Cut The Rope 2, Monument Valley, Temple Run 2 či  Geometry Dash Meltdown, ktoré sa umiestnili v TOP 5 najviac sťahovaných.