Referenčná komunikačná služba spoločnosti Google možno nie je tak obľúbená, ako iné messenger aplikácie, no napriek tomu má bohatú používateľskú základňu a zaslúži si pozornosť. Aplikácia Hangouts dostáva aktualizáciu na novú verziu 7.0. 

Aktualizácia neprináša žiadnu revolúciu, ale skôr evolúciu. Podstatou novej verzie je však zásadná novinka. Autori pridali do aplikácie možnosť rýchlej odpovede, čo výrazne spríjemní jej používanie. Ak budete od teraz pracovať so smartfónom a obdržíte správu, odpovedať budete môcť rovno z pop-up oka. Nebudete tak musieť opustiť aktuálnu obrazovku, respektíve prerušiť momentálnu prácu so smartfónom.

Ďalšou novinkou je možnosť pridania konverzácie na domácu obrazovku k ostatným ikonám a widgetom. Pokiaľ prostredníctvom aplikácie Hangouts komunikujete intenzívne, funkcia určite príde vhod. Ku konverzácii tak budete mať okamžitý prístup priamo z plochy. Zmeny nastali aj na poli vzhľadu. Ide však len o drobné kozmetické úpravy, ktoré len doladili stávajúci Material dizajn. Aktualizácia aplikácie sa začala šíriť dnes ráno a v najbližších dňoch dobehne všetkých používateľov aplikácie Hangouts.

hangouts

Pokiaľ ste nedočkaví, môžete si novú verziu nainštalovať prostredníctvom .apk súboru, ktorý nájdete v →tomto odkaze←. Pre jeho použitie musíte v nastaveniach povoliť inštaláciu z neznámych zdrojov.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.talk“]