Výrobca Parrot nás v posledných rokoch ohromuje svojimi pokrokovými dronmi, ktoré neustále vylepšuje. Nadšenci lietajúcich inteligentných zariadení dnes na podujatí CES 2016 očakávali predstavenie nového modelu. A dočkali sa.

Parrot opäť posúva latku v segmente dronov vyššie. Predstavil model Disco, ktorý sa dokáže udržať vo vzduchu až 45 minút. Čo sa týka maximálnej rýchlosti, tá je podľa výrobcu až 50 míľ za hodinu, teda 80 km/h. V podstate ale nejde o typického drona, akého poznáme. Ide o kompaktné lietadlo s pevnými krídlami, ktoré má však ambíciu zmeniť tento v súčasnosti veľmi trendový segment.

Parrot Disco je pripravený na let ihneď po vybalení z krabice. Stačí nasadiť krídla, „vrhnúť“ ho do priestoru a inteligentný softvér vynesie drona na oblohu. Dron v podstate dokáže lietať sám a je len na vás, či budete robiť vo vzduchu krkolomné triky alebo budete riadiť jeho smer a rýchlosť. Automatický systém sa taktiež postará o jemné pristátie. Nemali by ste to teda s dronom napáliť do prvého stromu.

Najzaujímavejšie sú ale režimy lietania. Dron môžete nastaviť tak, aby krúžil ponad určenú oblasť alebo mu určíte body v rámci letového plánu. Dron sa dokáže následne vďaka GPS senzorom vrátiť pekne domov. Vašimi predĺženými očami bude kamera uložená v čele drona. Dokáže zachytiť stabilizovaný videozáznam vo Full HD rozlíšení a za letu snímať aj 14 MPix fotografie. Vďaka špeciálnym VR okuliarom budete dokonca môcť vidieť presne to, čo vidí dron z neba.

Parrot Disco bude k dispozícii na trhu neskôr v tomto roku za zatiaľ nezverejnenú cenu. Každopádne ide špičkovú lietajúcu hračku. Ako funguje vám už prezradí pútavé video nižšie.