Úvod Novinky Aktuálne Redmi Note Prime je vylepšený phablet od Xiaomi, ktorý stojí 125 dolárov

Redmi Note Prime je vylepšený phablet od Xiaomi, ktorý stojí 125 dolárov

0
Xiaomi Redmi Note Prime

Čínsky gigant včera na indický trh uviedol vylepšenú verziu staršieho modelu Redmi Note 4G, ktorý bol predstavený ešte minulý rok v auguste. Novinka ponúka trošku lepšie technické špecifikácie, pričom zákazníkov vyjde na zhruba 125 amerických dolárov.

Uhlopriečka displeja, keďže ide o radu Note, dosahuje tradičných 5,5-palca. Model je teda možné považovať za väčšiu alternatívu nedávno predstaveného Redmi 2 Prime, ktorý ponúka 4,7″ HD displej, informuje web PhoneArena. HD rozlíšenie má ale aj Redmi Note Prime, pričom dostal aktuálnejší čipset Snapdragon 410. Predtým ho poháňal nie príliš rozdielny Snapdragon 400.

Verzia 410 pozostáva zo 4-jadrového procesoru s frekvenciou 1.2 GHz a grafického procesoru low-end triedy Adreno 304. Čipsetu asistuje 2 GB operačná pamäť, čo je nie je zrovna najhoršie. Najmä ak zoberieme do úvahy, o akú cenu ide.

Vo výbave Redmi Note Prime nechýba ani slot pre microSD kartu na rozšírenie 16 GB interného úložiska. Čo sa týka fotoaparátov, v tomto prípade je k dispozícii 13 a 5 MPx senzor. Energiu dodáva 3100 mAh zdroj a dual SIM funkcionalita má – samozrejme – na palube taktiež miesto.

Predaj novinky od Xiaomi začína oddnes, avšak zatiaľ exkluzívne iba cez Amazon v Indii. Existuje ale veľká pravdepodobnosť, že sa Android smartfón už čoskoro objaví v čínskych e-shopoch ako GearBest alebo Everbuying.

Xiaomi-Redmi-Note-Prime-06