Úvod Xiaomi Xiaomi Mi 5 Unikol ďalší render smartfónu Xiaomi Mi 5, potvrdzuje Home tlačidlo a tenké...

Unikol ďalší render smartfónu Xiaomi Mi 5, potvrdzuje Home tlačidlo a tenké rámiky

3
Koncept Xiaomi Mi 5

O Mi 5 sme už čo-to počuli a do oficiálneho predstavenia tých pár týždňov ešte aj budeme. Frekvencia odhaľovania výbavy alebo vzhľadu sa však bude neustále zvyšovať. Čínske sociálne siete sú preto momentálne zaplavené rôznorodými únikmi, vrátane niekoľkých renderov, ktoré odkrývajú rúško nad možným dizajnom konštrukcie.

Behom tohto týždňa sa dostali na svetlo sveta viaceré varianty, ako by Xiaomi Mi 5 mohol vyzerať. Niektoré mali fyzické Home tlačidlo pod displejom, iné zase nie. Všetky ale disponovali dvomi spoločnými detailami – extrémne tenučkými rámikmi na bokoch zobrazovacieho panelu a dobrým pomerom displej/telo. A tie teraz navyše potvrdzuje i najnovší prírastok v aktuálnej špekulačnej kolekcii.

Čerstvý render (nižšie) pochádza zo sociálnej siete Weibo.

Home tlačidlo pod displejom byť pôvodne v Mi 5 nemalo. Hovorilo sa totiž o špeciálnom senzore na odtlačky prstov od spoločnoti Qualcomm, ktorý využíva ultrazvuk, takže nevyžaduje špecifické umiestnenie. Stačí ho iba jednoducho integrovať do dotykovej plochy displeja. Náročný vývoj však zrejme nakoniec zmenil plány a Xiaomi tak muselo pristúpiť ku klasike, čo vysvetľuje prítomnosť netradičného tlačidla.

Otázkou ale zostáva, prečo inžinieri nepoužili umiestnenie ako v prípade Redmi Note 3, teda na zadnú stranu konštrukcie. Z ergonomického hľadiska predstavuje tento spôsob oveľa pohodlnejšiu možnosť. Je však pravda, že pridanie nového fyzického tlačidla obohatí funkcionalitu smartfónu. V prípade Meizu MX5 slúži nielen na návrat na domácu obrazovku s ikonami a widgetmi, ale aj ako kapacitné tlačidlo pre krok späť a zároveň ako 360-stupňový snímač odtlačkov.

Nový render Xiaomi Mi 5
Nový render Xiaomi Mi 5

Už koncom januára

Z nedávnych únikov sme sa taktiež dozvedeli veľmi pravdepodobný dátum oficiálneho predstavenia, na ktoré mnohí fanúšikovia čakajú niekoľko posledných mesiacov. Ak by sa potvrdili informácie z viacerých, na sebe nezávislých zdrojov, deň D nastane koncom januára, konkrétne 21. 1. 2016. Tešíte sa?