Množstvo používateľov komunikačnej aplikácie WhatsApp si pred pár dňami všimlo niečo nezvyčajné. Populárny messenger totižto začal blokovať URL adresy telegram.me, ktoré patria konkurenčnej platforme.

Komunikačná služba Telegram začala získavať na popularite už dávnejšie, za čo mohli hlavne výpadky služby WhatsApp. Svoju používateľskú základňu si buduje aj vďaka pokročilému šifrovaniu. Požívatelia služby Telegram tak môžu chatovať úplne súkromne, bez obavy zo sledovania vládou alebo inými orgánmi.

Odoslané odkazy na Telegram.me prostredníctvom WhatsApp-u vyzerali ako bežné správy, na ktoré sa nedalo kliknúť a prejsť na adresu. Rovnako sa tieto adresy nedali skopírovať a otvoriť v inej aplikácii. WhatsApp podobne zaobchádza so spamom alebo nebezpečným malvérom.

whatsapp

Táto „novinka“ sa začala objavovať po poslednej tichej aktualizácii a je teda priamo súčasťou aplikácie. Ťažko povedať, či ide len o nedbalú chybu vývojárov alebo účel. Konkurenčný boj je medzi technologickými spoločnosťami bežný a prebieha aj takýmto detinským spôsobom. Uvidíme, ako neskôr tento problém predstavitelia WhatsApp-u vysvetlia.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.whatsapp“]

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=org.telegram.messenger“]