Úvod Novinky TOP 6 high-end smartfónov, na ktoré sa tešíme v prvej polovici 2016

TOP 6 high-end smartfónov, na ktoré sa tešíme v prvej polovici 2016

1
Starší koncept HTC One M10
Do konca tohto roku ostáva už len niečo vyše týždňa a tak s celkom veľkou mierou pravdepodobnosti môžeme tvrdiť, že všetky dôležité zariadenia pre tento rok už boli predstavené. Voči tomu však nemáme žiadne výhrady. Prečo? Pretože rok 2016 bude ešte lepší a ešte zaujímavejší.

Už v januári začína udalosť CES 2016, vo februári zas MWC 2016. Počas oboch technologických festivalov dôjde k predstaveniu najnovšej generácie smartfónov. To, čo očakávame si môžete prečítať nižšie.

Väčšina z predstavených zariadení (ak nie všetky) vo svojom srdiečku ponesie operačný systém Android. Nižšie nájdete zoznam šiestich high-end smartfónov, na ktoré sa nevieme dočkať. Prísť by mohli už o pár týždňov, takže sa máme na čo tešiť!

Asus-ZenFone-3

Asus ZenFone 3

Je dosť pravdepodobné, že Asus už tradične predstaví niekoľko verzií smartfónu z radu ZenFone. Nás však zaujíma najvyšší model ZenFone 3, ktorý by mohol okrem 4GB RAM ponúknuť aj najnovší Android, snímač odtlačkov prstov či USB Type-C port. Viac o ňom momentálne nevieme, no to sa zmení už v Las Vegas počas CES 2016.

HTC-One-M10

HTC One M10

O novej vlajkovej lodi taiwanského výrobcu aktuálne internetom nekoluje veľa informácií. Rovnako ako One M9 a One M8 by mal byť aj One M10 predstavený pred alebo počas Mobile World Congress. Celú pravdu o jeho existencii by sme sa tak mali dozvedieť už vo februári. One M9 sa svojmu predchodcovi, One M8 očividne veľmi podobal. Mnohí veria, že HTC to s One M10 konečne zmení. Na fotografii môžete vidieť koncept.

LG-G5-Class

LG G5

Ako sme rozobrali v samostatnom článku, LG G5 je zariadenia, ktoré je jedno z najočakávanejších vôbec. Predpokladá sa, že telefón bude poháňať ešte z pece voňavý Snapdragon 820 od Qualcommu. Tešiť sa máme aj na 5,6-palcový Quad HD displej, 21 Mpx zadný a 8Mpx predný fotoaparát či kovové telo.

Samsung-Galaxy-S7

Samsung Galaxy S7 a S7 edge

Ak sa uniknuté informácie potvrdia, Galaxy S7 a S7 edge budú vyzerať takmer rovnako, ako tohtoročná vlajková loď Samsungu. Čo sa špecifikácií týka, duo noviniek má ponúknuť 5,2-palcový Super AMOLED displej s Quad HD rozlíšením, 20Mpx zadný fotoaparát, podporu pre microSD karty a procesory Exynos 8890, resp. Snapdragon 820 (podľa toho, kde sa budú predávať). Celkovo by tak malo ísť o dvojicu najvýkonnejších smartfónov.

Predstavené by mohli byť už počas, resp. ešte pred oficiálnym spustením MWC 2016. Do prvých obchodov by mali zamieriť už v marci. Samsung pravdepodobne pracuje aj na verziách Galaxy S7 Plus a Galaxy S7 edge Plus. Oba modely majú ponúknuť až 6-palcový displej. Je však dosť možné, že budú predstavené až v druhej polovici 2016.

z5-koncept

Sony Xperia Z6

Japonský výrobca v uplynulých rokoch bežne predstavil dve vlajkové lode za rok, čo znamená, že tá ďalšia – pravdepodobne Xperia Z6 je už za rohom. Spoločnosť má pripravovať hneď päť modelov s označením Xperia Z6. Tie sa od seba majú líšiť hlavne veľkosťou displeja. Na výber budeme mať z modelov s displejom veľkým 4 až 6,4 palcov. Podobne, ako väčšinu high-end modelov budúceho roka bude aj Xperia Z6 poháňať procesor Snapdragon 820. Predpokladáme, že zariadenie ponúkne tenkú konštrukciu, ktorá bude zároveň odolná voči prachu a vode.