Úvod Xiaomi Xiaomi Mi 5 Snapdragon 820 v akcii: Xiaomi Mi 5 v AnTuTu získal cez 100-tisíc...

Snapdragon 820 v akcii: Xiaomi Mi 5 v AnTuTu získal cez 100-tisíc bodov!

1
Údajná podoba smartónu Xiaomi Mi 5

Technické špecifikácie čipsetu Snapdragon 820 už nejaký ten týždeň poznáme a vyzerá to tak, že poznáme aj jeho reálny výkon. Ako odhalila obľúbená porovnávacia aplikácia, vlajkovej lodi čínskeho jabĺčka sa podarilo v AnTuTu získať neuveriteľných 101,339 bodov.

Oproti nedávno odhalenému výkonu konkurenčného čipsetu Exynos 8890 je to však ešte stále málo. Ten získal až cez 103-tisíc. Za výrobou oboch má pritom stáť juhokórejský gigant Samsung a jeho pokročilý, 14 nanometrový výrobný proces, cez ktorý prešiel aj starší Exynos 7420.

Výsledok benchmarku bol objavený na sociálnej sieti Weibo.

Snapdragon 820 má do hardvérovej výbavy dostať viacero očakávaných modelov, vrátane vlajkovej lode Galaxy S7. Tá sa však zrejme objaví iba na vybraných trhoch, nakoľko do predaja príde i verzia s pomerne rovnocennou alternatívou Exynos 8 Octa.

Dôležite je ale hlavne to, že sa nám ešte pred 21. januárom, kedy má byť oficiálne predstavenie Mi 5, podarilo získať ďalšiu – pomerne dôležitú – časť skladačky. Doteraz sme mali možnosť vidieť uniknuté fotografie či render s fyzickým Home tlačidlom pod displejom, ktoré sa príliš nepodobajú.

A čo nový Kirin?

Medzi novými generáciami hi-end mobilných čipsetov pre rok 2016 nechýba ani kúsok od čínskeho výrobcu Huawei. A ako ten zvládol AnTuTu? Kirin 950 v ňom získal cez 94-tisíc bodov. Taký výsledok síce nepatrí medzi špičku, no na druhú stranu sa dá očakávať aj ohľaduplná spotreba energie.