Motorola Moto X je naprieč všetkými jej generáciami veľmi obľúbený smartfón, ktorý sa vždy chválil takmer čistým Androidom s rýchlymi aktualizáciami, štýlovým dizajnom a rozumne nastavenou cenou.

Spoločnosť Motorola aktuálne kuchtí už štvrtú generáciu tohto skvelého smartfónu, no budeme sa musieť pripraviť na výraznú zmenu. Motorola pri tvorbe smartfónov používala výhradne plast, respektíve zadné kryty rôznych materiálov a farieb. K prispôsobeniu vzhľadu smartfónov slúžil nástroj Moto Maker.

Podľa čerstvej fotografie sa výrobca pri 4. generácii uchýlil ku kovovému prevedeniu celej konštrukcie. Kov bol v minulosti výsadou len prémiových high-end smartfónov, pomaly sa ale stáva štandardom aj pri strednej triede.

moto

Podľa uniknutej snímky môžeme špekulovať o kvalitnom fotoaparáte chystaného smartfónu, o čom svedčí výrazný otvor aj s krycím sklom pre jeho snímač. Samozrejmosťou je typické logo výrobcu, mriežka reproduktora alebo plastová vrchná a spodná časť smartfónu. Tento materiál bude zabezpečovať lepší príjem signálu anténami v zariadení.

Na akékoľvek informácie o parametroch alebo cenách je ešte veľmi skoro. Podstatné je, že sa novej generácie počas roku 2016 určite dočkáme.