Úvod Výrobcovia Huawei Kirin 950 od Huawei získal v AnTuTu cez 85-tisíc bodov! Zotrel aj...

Kirin 950 od Huawei získal v AnTuTu cez 85-tisíc bodov! Zotrel aj Snapdragon 820

2

Kirin 950 otestovali prostredníctvom veľkého zobrazovacieho panelu a veľkej základnej dosky, kde bol osadený. Je to síce trošku odklonené od reálnych skúseností, no dáva nám to aký-taký prehľad, čo môžeme v blízkej budúcnosti od high-end smartfónov očakávať.

Čínskemu čipsetu sa podarilo získať viac ako 85,000 bodov, vďaka čomu sa zaradil aj pred zariadenia, ktoré ukrývajú mocný Exynos 7420 od Samsungu (okolo 70-tisíc). A aby sme to neporovnávali iba so staršími generáciami, Kirin 950 zotrel aj očakávaný Snapdragon 820, čo je pomerne rovnocenný súper.

A nielen AnTuTu

Novinke od Huawei sa darilo aj v iných porovnávacích (benchmark) aplikáciách. V GFXBench napríklad porazila každého TOP súpera s obrovských nadhľadom. Pri jednojadrovom teste získala 1486 a viacjadrovom 4970 bodov. Treba taktiež brať do úvahy, že čipsety Kirin ponúkajú na úkor výbornej energetickej efektivity mierne slabší výkon ako iné modely, takže sa dajú dosiahnuť ešte oveľa väčšie čísla.

Zbrojí aj Samsung

Napríklad už dlhšie v kuloároch šepkajú o nadchádzajúcom M1 od juhokórejského giganta, ktorému sa vraj podarili v šetriacom režime dosiahnuť naozaj, ale naozaj pekné čísla. Tie majú byť 1710 v jednojadrovom a 2294 bodov vo viacjadrovom teste. Ak by sme ale šetriaci režim vypli, je tu veľká pravdepodobnosť, že by sa mohli tieto hodnoty aj zdvojnásobiť.