Úvod Výrobcovia Huawei Huawei P9 ponúkne duálny fotoaparát, na trhu ho uvidíme až v marci

Huawei P9 ponúkne duálny fotoaparát, na trhu ho uvidíme až v marci

0
Huawei P8

Nástupca za model P8 príde naozaj so zaujímavou hardvérovou zostavou. Ako potvrdzuje nový únik informácií, Huawei P9 dostane do výbavy až dva foto senzory na zadnú stranu konštrukcie. Chýbať ale nemá ani AMOLED displej, 4 GB RAM či pokročilý čipset Kirin 950 vlastnej výroby.

Prítomnosť dvojitého fotoaparátu pritom ešte dávnejšie odhalila fotografia, kde sme mali možnosť vidieť záhadné prúžky, ktoré vyzerajú, že patria novej generácii. Výrezy v nich boli navyše pomerne jednoducho rozoznateľné.

Únik ďalej prezradil aj predpokladaný dátum uvedenia smartfónu na spotrebiteľský trh, čo môžeme očakávať zhruba do troch mesiacov.

Taktiež je celkom pravdepodobné, že budú k dispozícii až dve rozdielne varianty. Jeden štítok nesie označenie LTE a ten ďalší DELUX (P9 Max?). Podľa názvu sa teda dá predpokladať, že druhý prípad ponúkne mierne lepšie špecifikácie a možno aj konštrukčné materiály. Viditeľný rozdiel by preto mal byť i v cenách.

Huawei P9 čínsky výrobca predstaví zhruba rok po odhalení súčasnej generácie P8, ktorá uzrela svetlo sveta tento rok v apríli.

Výrezy na zadnú stranu Huawei P9
Výrezy na zadnú stranu Huawei P9