Úvod Aplikácie Google Translate bude vedieť prekladať text aj priamo v aplikáciách

Google Translate bude vedieť prekladať text aj priamo v aplikáciách

0
Google Translate

Ako bolo už dávnejšie avizované, populárna aplikácia na prekladanie textov v cudzích jazykoch bude čoskoro ešte šikovnejšia. Google plánuje pristúpiť k aktualizácii, ktorá prinesie možnosť prekladu priamo v iných aplikáciách, čo nám výrazne zjednoduší jej používanie.

Nová funkcionalita sa bude volať Tap to Translate a umožní kopírovať vybraný text, pričom ho priamo v takzvanom plávajúcom okne priamo nad aktuálne spusteným softvérom okamžite prehodí do vybraného jazyka. Google túto šikovnú novinku detailnejšie odhalil ešte včera na podujatí v Indii.

Funkciu je možné prirovnať ku Google on Tap, prostredníctvom ktorej dokáže používateľ získať podrobnejšie informácie o čomkoľvek, čo momentálne vidí na displeji svojho mobilného zariadenia. Stačí, ak podrží Home tlačidlo a behom niekoľkých sekúnd má pred sebou relevantné detaily priamo z internetu.

Tap to Translate sa využije najmä pri konverzačných aplikáciách v rámci virtuálnej komunikácie s človekom, ktorý neovláda ten jazyk ako my alebo naopak. Niečo podobné, avšak v reálnom čase, ešte nedávno integroval aj Microsoft do služby Skype.

google-translate