Údajná podoba smartónu Xiaomi Mi 5
Je to už 17 mesiacov, čo čínsky výrobca Xiaomi odhalil svoju vlajkovú loď, model Mi 4. U ostatných výrobcov nebýva zvykom, že tak dlho čakajú s predstavením novej generácie svojich vrcholových smartfónov.

O to viac je smartfón Xiaomi Mi 5 očakávanejší. Môžeme predpokladať, že výrobca relatívne dlhý čas investoval do poriadneho testovania a vývoja novej vlajkovej lode. Šéf Xiaomi  Lei Jun dokonca v júni poznamenal, že ich spoločnosti trvá vývoj kľúčových zariadení 12 až 18 mesiacov. Predstavenie nového Xiaomi Mi 5 je teda na spadnutie, predzvesti hovoria o uvedení v mesiaci január, resp. február roka 2016.

Na čínskej sociálnej sieti Weibo sa konečne objavila fotografia, ktorá by mohla zobrazovať nový smartfón Xiaomi Mi 5 (tit.obr.). Na fotografii môžeme vidieť napríklad aj inteligentné svietidlo tohto výrobcu. Xiaomi Mi 5 by mal mať podľa fotografie veľmi tenké rámiky okolo displeja, čo by zodpovedalo aj predošlým uniknutým informáciám z novembra roka 2014.

Vtedy sa na verejnosti objavili fotografie predného panelu Xiaomi Mi 5 z výrobného procesu. Ich tvar a takmer žiadne rámiky korešpondujú s čerstvou fotografiou.

a-a

Okrem toho by mal mať Xiaomi Mi 5 5,2 palcový displej s Quad HD rozlíšením, ktorý bude pravdepodobne citlivý na tlak podobne, ako pri smartfónoch Huawei Mate S alebo iPhone 6S. Poháňať ho bude ospevovaný Snapdragon 820 s grafickým čipom Adreno 530, kapacita operačnej pamäte RAM sa zastaví na  4 GB a interné úložisko bude mať  64 GB. Nezabudlo sa ani na fotoaparáty, tie budú mať 21 MPix a 8 MPix.

Jediné, čo zatiaľ nepoznáme, je cena. O tú sa ale zrejme báť nemusíme, keďže výrobca už dlhodobo ponúka nekompromisný pomer ceny, výbavy a používateľského zážitku pri všetkých svojich produktoch.