Úvod Zaujímavosti Elon Musk sa bojí tretej svetovej vojny, vraj mu prekazí plány kolonizovať...

Elon Musk sa bojí tretej svetovej vojny, vraj mu prekazí plány kolonizovať Mars

3
Elon Musk (foto: flickr.com)

Veľký vizionár a špičkový inžinier Elon Musk, ktorý stojí za spoločnosťou Tesla či vesmírnej SpaceX, vyjadril obavy na margo hroziaceho vojenského konfliktu globálnych rozmerov. Ten by mu tak vedel veľmi rýchlo skomplikovať plány, ktoré má s kolonizáciou Marsu.

A práve tú berie ako druhú Noemovu archu na záchranu života, ak by sa na Zemi v blízkej budúcnosti niečo podobné náhodou stalo. Musk to konkrétne prirovnal k zálohe počítača, pričom sa tentokrát bude jednať o zálohu života. Naša civilizácia, ako ju dnes poznáme, už môže byť vraj o niekoľko rokov úplne iná.

Viete, v roku 1912 hovorili, že sme vo veku mieru a prosperity, hovorili o zlatej ére, vojna bola ukončená. Mali sme prvú svetovú vojnu, po nej nasledovala druhá a hneď na to začala studená vojna. Takže by sme si mali uvedomiť, že tu teraz existuje určitá pravdepodobnosť tretej svetovej vojny, a tá môže byť najhoršia zo všetkých,“ takto zneli slová, ktoré prezradil vo veľkom rozhovore pre prestížny magazín GQ.

Atómové bomby

Nedávno Elon Musk prekvapil vyhlásením, že by na povrch chladnejšieho Marsu zhodil zopár „atómových bômb“, čím by ho prostredníctvom „vzdušných výbuchov trošku zohrial“. Na planéte sú obrovské teplotné rozdiely. Cez deň tam môže byť aj 20 stupňov Celzia, v noci však klesne zhruba o 100 stupňov. Cez zimu by ste tam bez akýchkoľvek problémov namerali -140 stupňov Celzia.