Úvod Konkurencia BlackBerry Prvá softvérová aktualizácia pre BlackBerry PRIV prináša viacero vylepšení

Prvá softvérová aktualizácia pre BlackBerry PRIV prináša viacero vylepšení

1
BlackBerry PRIV

Pár týždňov po spustení predaja netradičného Android smartfónu od spoločnosti BlackBerry prichádza na rad celkom veľká aktualizácia, ktorá má veľkosť až takmer 500 MB. Vylepšenia prinášajú lepšiu kvalitu fotografií, bezpečnosť, výkon, ale aj stabilitu systému.

Aktualizačný balíček je dostupný prostredníctvom OTA spôsobu, takže je nevyhnutné skontrolovať dostupné aktualizácie priamo v nastaveniach zariadenia. Taktiež treba poznamenať, že je balíček dostupný iba pre kúsky z obchodov, nie od mobilných operátorov. Na tie príde rad až po siedmom decembri, čiže už o pár dní.

Vylepšenia fotoaparátu zrýchlia jeho reakcie a zvýšia úroveň kvality záberov v horších svetelných podmienkach. Po novom by však mal narásť i výkon či stabilita operačného systému Android, čo znamená menej pádov aplikácií alebo svižnejšie reakcie používateľského prostredia. Majitelia BlackBerry PRIV sa rovnako dočkajú bezpečnostných záplat, ktoré poskytnú spoľahlivejšiu ochranu osobných dát a informácií.

Ešte lepšie BlackBerry aplikácie

Kanadský výrobca mobilných zariadení zároveň oznámil, že od 14. decembra začne rozposielať menšie aktualizácie aj pre svoje aplikácie v obchode Google Play. Notifikačný HUB získa napríklad podporu pre WhatsApp a aplikácia fotoaparátu pre zmenu pomer strán 16:4, ktorý jej doteraz chýbal.