Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi Mi Band 1S oficiálne: Starý dizajn, nová funkcia

Xiaomi Mi Band 1S oficiálne: Starý dizajn, nová funkcia

Stále pekný, stále lacný a stále užitočný. Privítajte novú generáciu náramku od Xiaomi - Mi Band 1S.

1
Xiaomi Mi Band 1S

Nová generácia jedného z najpopulárnejších inteligentných nositeľných zariadení na naše zápästia dostala vylepšenú generáciu, ktorá prináša viac-menej zachovaný vizuálny vzhľad a novú funkcionalitu na meranie tepu nášho srdca. Cena za starý Mi Band pritom padla na 11 amerických dolárov.

V názve novinky pribudlo označenie 1S. Displej jej však stále chýba, čo ale nie je pri tomto type produktu vôbec žiadnou prekážkou. Na hlásenie upozornení zo spárovaného smartfónu prostredníctvom technológie Bluetooth slúži vibračný motorček a tri LED svetlá, ktorým sa dá priamo v aplikácii meniť farba na jednu z dostupných variant.

V oblasti funkcionality dostal Xiaomi Mi Band 1S iba už spomínaný nový senzor. Veľa zmien sme sa teda nedočkali. Keď však zoberieme do úvahy, že sa náramok stále veľmi dobre predáva, nebolo to zo strany výrobcu ani treba. Od spustenia predaja prvej generácie si našlo svojich používateľov cez 6 miliónov kusov. Podľa renomovanej agentúry IDC patrí Xiaomi dokonca okolo 24 percent globálneho trhu s nositeľnými zariadeniami.

Senzor na meranie tepu umožní zaznamenávať presnejšie informácie o našej pohybovej aktivite alebo nás môže v prípade zistenia nebezpečných hodnôt upozorňovať na možné zdravotné riziká. Náramok taktiež zvládne sledovať priebeh spánku či merať všetky prejdené kroky počas dňa. Navyše sa nezľakne ani vody. S certifikáciou IP67 sa tak s ním nebude problém ani kúpať v bazéne.

Xiaomi Mi Band 1S
Xiaomi Mi Band 1S

Náramok je možné vymeniť za iný behom pár sekúnd. Najmä v čínskych e-shopoch ako je GearBest nájdete obrovské množstvo pekných ale aj kvalitných alternatív a to iba za pár drobných.

Mi Band 1S dorazí na pulty obchod od 11. novembra, pričom nás vyjde smiešnych 15 dolárov.