Úvod Konkurencia Microsoft Xiaomi Mi 4 dostane Windows 10, Microsoft potrebuje používateľov

Xiaomi Mi 4 dostane Windows 10, Microsoft potrebuje používateľov

2

Ako aprílové video a uniknutý plán Microsoftu naznačili, stále najnovšia vlajková loď spoločnosti Xiaomi by už čoskoro mala dostať ROM-ku operačného systému Windows 10. Softvérový gigant si tak chce získať potenciálnych používateľov, ktorí by na jeho novú platformu časom presedlali.

Aby ale niekto dokázal tento alternatívny systém do Android smartfónu Mi 4 nainštalovať, musí byť viac ako priemerne zdatný. Bežných používateľov sa to preto ani moc týkať nebude.

Až doteraz sa však nevedelo, kedy ROM dorazí. Jeden zo zamestnancov Microsoftu to však na sociálnej sieti Weibo v týchto dňoch neoficiálne oznámil. Deň uvoľnenia má nastať počas vďakyvzdania – teda blížiaceho sa amerického sviatku.

Doteraz prebiehalo úzke beta testovanie, ktoré malo za úlohu nájsť a analyzovať posledné softvérové nedostatky. Ako to bude naozaj fungovať, uvidíme podľa prvých recenzií. Prvé pocity z videa sú ale viac ako dobré.

Aké ďalšie smartfóny Windows 10 v blízkej budúcnosti dostanú, zatiaľ Microsoft ešte neodhalil. Xiaomi Mi 4 vybral ako prvý z toho dôvodu, že používatelia Xiaomi produktov vyvíjajú pri spätnej väzbe pomerne veľkú aktivitu, na základe ktorej môže oveľa rýchlejšie dotiahnuť do konca zostávajúce detaily.