Úvod Zaujímavosti Shift5+ je modulárny smartfón so systémom Android aj Windows 10

Shift5+ je modulárny smartfón so systémom Android aj Windows 10

Zabudnite na projekt ARA, tento kúsok je realitou - Android/Windows smartfón Shift5+.

2
Smartfón Shift5+

Veril by niekto, že už budúci mesiac začne neznámy nemecký výrobca ponúkať svoju novinku – modifikovateľný Android/Windows smartfón za celkom prijateľnú sumu? Shift5 nezostala iba pri konceptoch a sny mnohých technologických fajnšmekrov čoskoro premení na realitu.

Jej novinke, ktoré nesie podobný modelový názov Shift5+, budeme totiž môcť jednoducho obmieňať zopár hlavných hardvérových častí, ako napríklad batériu alebo taký displej. Základnú výbavu pritom predstavuje 5-palcový IPS panel, čipset Snapdragon, 2 GB pamäte RAM, 32 GB interného úložiska či 13 MPx fotoaparát na zadnej strane konštrukcie. Taktiež sa ďalej spomína 3000 mAh akumulátor či 5 MPx selfie.

Zaujímavosťou ale je, že smartfón na prvý pohľad vôbec nevyzerá ako modulárny, čo zároveň predstavuje aj veľkú výhodu, nakoľko takáto funkcionalita pri konceptoch kazila vizuálnych vzhľad zariadenia.

Shift5+ pobeží na dvoch operačných systémoch: prvým je samozrejme Android a tým ďaším Windows od Microsoftu. Zákazník si ešte pred realizáciou kúpy vyberie, ktorú z týchto dvoch softvérových platforiem preferuje. Ak ho už raz dostane do rúk, zmena možná nebude.

Predbežný predaj začne od decembra za 399 EUR. Prvé kusy však dorazia až počas tretieho štvrťroka 2016.