Úvod Výrobcovia Samsung Pripravte sa na skladacie smartfóny, Samsung už začína s vývojom

Pripravte sa na skladacie smartfóny, Samsung už začína s vývojom

4

Juhokórejský gigant má zrejme v pláne priniesť na spotrebiteľský trh niečo naozaj inovatívne. Ako naznačujú staršie vízie a aj čerstvá patentová prihláška,  v blízkej budúcnosti budeme môcť naše tablety alebo smartfóny jednoducho zrolovať a tým šetriť drahocenné miesto vo vreckách alebo kabelkách.

Aby bolo niečo také možné, inžinieri zo Samsungu musia aplikovať do praxe skutočne flexibilné displeje, s ktorými sa gigant chválil už dávnejšie. Podľa patentovej prihlášky FIG. 76 by sa zároveň malo jednať o časť mobilného zariadenia, ktorú používateľ vysunie z akejsi valcovitej časti, ktorá pripomína ochranné puzdro rolovacieho panelu. Samotný vizuálny vzhľad treba ale brať s určitou rezervou. Pri patentových náčrtoch nie sú uvádzané úplne všetky detaily, pretože väčšina z nich aj tak v týchto dňoch ešte ani neexistuje. Ide iba o spôsob technologického prevedenia.

Samsung v prihláške uvádza, že aby niečo také mohli dosiahnuť, musia použiť buď OLED alebo LCD technológiu, kde je však nevyhnutné nahradiť sklenný materiál za plastový, aby sa tak mohla dosiahnuť určitá úroveň ohybnosti.

samsung-patent-flexibilny-displej

Jednou z hlavných predností takéhoto smartfónu bude najmä jeho kompaktnosť a pri používaní zase poskytne veľkú zobrazovaciu jednotku. Tú navyše nepoškodíme ani pádom na tvrdú podlahu. Niečo podobné sme mali možnosť vidieť ešte dávnejšie vo videu nižšie.

Budúcnosť ako zo sci-fi filmu

Svet okolo nás by malo počas niekoľkých nadchádzajúcich rokov obklopiť množstvo flexibilných displejov, čo mnohí odborníci označujú za svet rýchlych informácií. Vyplýva to z rôznych vízií od spoločností ako je Corning, ktorá stojí za odolným sklom Gorilla, alebo nedávno predstaveného televízora LG s extrémne ohybnými vlastnosťami. Ak sa tento trend uchytí a nestratí našu pozornosť, je veľmi pravdepodobné, že budeme zobrazovacími panelmi obklopení kdekoľvek sa len pohneme.