Úvod Dohady Samsung má v Galaxy S7 nakoniec použiť oveľa väčší senzor s 12...

Samsung má v Galaxy S7 nakoniec použiť oveľa väčší senzor s 12 Mpx rozlíšením

2
Koncept

Po včerajších informáciách o tom, že Samsung začal rokovať so Sony o využití senzoru, ktorý sa nachádza v trojici nových zariadení radu Xperia Z5 prichádza úplne iná informácia. Spoločnosť sa vraj už nechce naháňať za čoraz väčším počtom megapixelov.

Namiesto toho má využiť oveľa väčší senzor s nižším rozlíšením. Galaxy S6 prišiel s 16 Mpx senzorom, Galaxy S7 mal v tomto trende pokračovať a ponúknuť 20 Mpx fotočip. Je dosť možné, že sa tak nestane a novinka bude nakoniec disponovať 12 Mpx snímacím senzorom.

Za týmito správami stojí zdroj zo sociálnej siete Weibo, ktorý už za opaskom nesie veľa vydarených predikcií, týkajúcich sa hlavne použitých komponentov v zatiaľ nepredstavených zariadeniach.

Senzor, ktorý má Samsung použiť má byť veľký až 1/2“ čo je na telefón dosť nezvyčajné. To by znamenalo, že individuálne pixelu budú oveľa väčšie, než 1.12 mikrónov, ktoré telefóny využívajú teraz. Google si pri Nexus 5X a 6P zvolil rovnaký prístup a výsledky sú skutočne výborné. Len pre informáciu, Nexus 5X ako aj 6P používajú senzor veľkosti 1/2.3“.

Zdroj informácii taktiež tvrdí, že nový senzor od Samsungu je veľmi blízko hromadnej výroby a môže skončiť v Galaxy S7. Jediné správy o fotoaparáte v Galaxy S7, ktoré zatiaľ kolovali sa týkali 20 Mpx senzoru, tak nie je isté či Samsung testuje obe alternatívy alebo či je už pevne rozhodnutý, ktorý senzor nakoniec využije.