Úvod Samsung Samsung Galaxy S7 TOP 5 vecí, od ktorých očakávame, že budú súčasťou GALAXY S7

TOP 5 vecí, od ktorých očakávame, že budú súčasťou GALAXY S7

Čo všetko môže očakávaný Samsung Galaxy S7 priniesť? Pozrite si náš prehľad TOP noviniek.

0
Starý koncept Galaxy S7

Už začiatkom budúceho roka budeme svedkami predstavenia jedného z najlepších smartfónov na svete. A keďže Samsung patrí do klubu TOP výrobcov, očakávania v oblasti jeho nielen hardvérovej výbavy sú naozaj obrovské.

Tento rok nás juhokórejský gigant prekvapil použitím skutočne prémiových materiálov či unikátnym displejom, ktorý zákazníkom ponúkol ohnutú ľavú aj pravú stranu. Z Galaxy S6 a veľmi podobného S6 edge sa tak stali mobilné produkty, ktoré padli do oka nejednému módnemu odborníkovi. A keďže aj to zabezpečilo ich relatívne chválihodný úspech, nadchádzajúca generácia by mala týmto smerom pokračovať i naďalej.

Od Galaxy S7 preto očakávame zachovanie tradičného nádychu luxusu s kombináciou nadčasového hardvéru, v porovnaní s ktorým zostanú ostatní výrobcovia iba v nemom úžase. Pre lepší prehľad vám teraz prinášame zoznam piatich najdôležitejších vylepšení, aké by tento model mohol na spotrebiteľský trh už o pár mesiacov priniesť.

1. Ešte prémiovejšia konštrukcia

Súčasný hliníkový rámik má nahradiť materiál s názvom magnézium – inými slovami horčík. Ide o ľahký a pomerne krehký kov, ktorý sa na vzduchu pokrýva vrstvou oxidu, vďaka čomu sa potom dokáže lepšie chrániť pred prípadnou oxidáciou (rozkladom materiálu). Dobrým príkladom takejto chemickej reakcie je napríklad hrdzavenie.

Krivky nového konceptu Galaxy S7
Krivky nového konceptu Galaxy S7

2. Ešte výkonnejší čipset

Neustále navyšovanie výkonu smartfónov nie je ničím výnimočným. Deje sa to z generácie na generáciu a výnimkou samozrejme nebude ani Galaxy S7. Tentokrát by sme sa ale mali dočkať až dvoch mierne rozdielnych čipsetov, ktoré ho poženú. Jedným má byť Exynos 8890 a tým ďalším konkurenčný kúsok Snapdragon 820 od spoločnosti Qualcomm, pričom ich výrobu zrejme zabezpečí Samsung prostredníctvom jeho 14 nanometrového výrobného procesu, cez ktorý prešiel aj súčasný high-end Exynos 7420.

3. Ešte kvalitnejšie audio

Medzi inováciami sa podľa všetkého nezabudne ani na vylepšenú reprodukciu zvuku. Samozrejme, súčasné vlajkové lode majú audio na nadštandardnej úrovni, to však neznamená, že už neexistuje oblasť, kde by ho bolo možné ešte trošku zlepšiť. Mnohé špekulácie spomínajú dedikovaný zvukový procesor ESS, pričom stále nie je jasné, o ako veľké navýšenie kvality konkrétne pôjde.

4. Ešte krajšie fotografie

Galaxy S6 sme mohli pár krát vidieť na vrchu viacerých rebríčkov s najlepšími fotomobilmi na súčasnom trhu. Od jeho nástupcu je preto očakávané, že bude v oblasti fotografovania disponovať obdobnou – ešte aj vyššou – kvalitou. Keďže ide o funkcionalitu, pre ktorú si ho mnohí potenciálni zákazníci radi zaobstarajú, Samsung bez akýchkoľvek pochýb zameria pozornosť hlavne na tento dôležitý aspekt.

5. Ešte lepšia interakcia

Dotykové panely, ktoré dokážu reagovať na úroveň sily interakcie s našimi prstami, sú budúcnosťou akéhokoľvek moderného smartfónu. Takáto možnosť nám okrem lepšej funkcionality prinesie aj pohodlnejšie ovládanie. Stačí iba jednoducho trošku viac pritlačiť na povrch displeja a smartfón bez akýchkoľvek ďalších otázok zareaguje adekvátnou reakciou, pričom tá bude iná, ako keby sa povrchu iba jemne dotkneme.