V posledných dňoch sa objavilo pár informácií z rôznych zdrojov, ktoré naznačujú existenciu nového smartfónu z dieľne Samsungu. Nepôjde však o žiadny neznámy high-end, ale zariadenie presne z opačného konca.

Modelové číslo smartfónu je SM-J105F a objavilo sa ako v databáze GFXBench, tak v dokumentoch dovozcu pre indický trh, Zauba. Komerčný názov smartfónu bude pravdepodobne Galaxy J1 Mini.

Zariadenie bude disponovať 4,3 alebo skôr 4 palcovou obrazovkou s archaickým rozlíšením 480 x 800 pixelov, poháňať ho bude 1,5 GHz čipset Spreadtrum Communications SC8830 s 1 GB operačnou pamäťou RAM a 8 GB interným úložiskom.

Zadný fotoaparát má vo výbave 5 MPix, vpredu sa budeme musieť uspokojiť s VGA kamerou. Napriek parametrom beží na operačnom systéme Android 5.1.1 Lollipop. Tento smartfón bude v prvom rade určený pre rozvíjajúce sa trhy, kde je po lacných inteligentných telefónoch veľký dopyt. Jeho cena by nemala presiahnuť 100 dolárov.

Samsung-Galaxy-J1-Mini samsung-galaxy-j1-mini

Otázkou zostáva, či to aj tak nie je veľa. Čínska konkurencia dokáže za 100 dolárov ponúknuť na rozvíjajúcich sa trhoch smartfóny s oveľa schopnejšou výbavou a zrejme aj  lepším používateľským komfortom.