Úvod Výrobcovia Samsung Samsung má rokovať s Apple o dodávaní AMOLED displejov pre iPhone

Samsung má rokovať s Apple o dodávaní AMOLED displejov pre iPhone

11

Veci, ktoré by nám doteraz zrejme nenapadli ani v tom najhoršom sne, sa môžu už čoskoro stať skutočnosťou. Ak sa Apple rozhodne pre Samsung, nová generácia iPhone zrejme ponúkne AMOLED technológiu.

Tá je známa najmä vďaka populárnym Galaxy S a Note smartfónom z portfólia juhokórejského giganta, ktorá oproti LCD alternatívam vyniká najmä nadštandardne sýtymi farbami.

Samsung Display nedávno obnovil rozhovory s Apple o dodávaní jeho malých OLED displejov pre ďalší iPhone, ktorý predstavia počas nadchádzajúcich rokov, čo bude podľa mňa až v roku 2018,“ uviedol jeden z vysokopostavených priemyselných manažérov pre web The Korea Times. Malo by teda konkrétne ísť o iPhone 8.

Pokiaľ Apple skutočne pristúpi na AMOLED panely, nahradí tým súčasnú Retina technológiu, ktorú vo svojich iOS smartfónoch používa od štvrtej generácie (iPhone 4) z roku 2010.

Samsung momentálne vyrába aj LCD displeje pre tablety iPad.

Rozhodujú náklady

Ako uviedla nemecká spoločnosť Merck, ktorá patrí medzi popredných dodávateľov materiálov pre zobrazovacie panely, dôvodom, prečo Apple plánuje integrovať OLED až o približne dva roky, majú byť výrazne vyššie výrobné náklady, ako pri produkcii súčasných LCD displejov.

Pôvodne sa hovorilo o spoločnosti LG a jej kapacitách na výrobu OLED panelov, o ktoré mal kalifornský výrobca vraj celkom seriózny záujem. Samsung ho však podľa všetkého chce vyradiť z hry, čím by si upevnil nielen trhovú pozíciu, ale aj navýšil čistý zisk.