Na poli mobilných, ako aj desktopových prehliadačov už dlhodobo kraľuje Chrome z dielne internetového giganta Google, Mozilla Firefox má ale nové eso v rukáve.

V súčasnej dobe všetky populárne internetové prehliadače disponujú funkciou súkromného prehliadania, v prípade Chrome je funkcia známa ako Inkognito mód.

Tá však len vymaže vašu históriu prehliadania, súbory cookies a históriu vyhľadávaní po zatvorení stránky, resp. karty.

V novej verzii prehliadača Firefox pre Android je režim súkromného prehliadania obohatený o funkciu ochrany proti sledovaniu. Tá dokáže blokovať aj trackery, rozšírenia či iné časti stránky na pozadí, ktoré by dokázali teoreticky sledovať aktivitu prehliadania.

Mozilla pre Android tak ponúka skutočne súkromné prehliadanie, pričom zároveň ponúka aj možnosť vypnutia tejto funkcie v menu prehliadača. Stačí prejsť do nastavení a zamieriť na položku ochrana osobných údajov.

ochrana

Ochrana proti sledovaniu je k dispozícii v najnovšej verzii aplikácie tohto prehliadača pre Android, ktorá sa už štandardne nachádza v obchode Google Play. Funkcia je dostupná aj vo verziách pre desktopy s operačným systémom Windows, Mac a Linux.

Pokiaľ vám na vašom súkromí záleží, zamierte do obchodu Google Play pre najnovšiu verziu aplikácie Firefox pre Android.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=org.mozilla.firefox“]