Úvod Zaujímavosti Parrot predstavil nový dron Bebop 2, vydrží lietať až 25 minút

Parrot predstavil nový dron Bebop 2, vydrží lietať až 25 minút

7
Bebop 2

Francúzsky výrobca čoraz populárnejších lietadiel na ovládanie odhalil novinku Bebop 2, s ktorým chce tromfnúť konkurenciu najmä prostredníctvom nízkej spotreby energie. Jeho najnovší počin totiž vraj dokáže na jedno jediné nabitie fungovať cez 20 minút.

Čo sa týka funkcionalít, tie sú podobné, akými disponoval aj jeho generačný predchodca. Spoločnosť Parrot sa pri jeho vývoji zamerala predovšetkým na samotnú výdrž batérie, ktorú viac ako zdvojnásobila. Bebop bol totiž schopný lietať iba zhruba 11 minút.

Novinke okrem iného pribudli aj výkonnejšie motorčeky, takže teraz dokáže lietať oveľa rýchlejšie. Vzdialenosť 100 metrov nad Zemou vie vďaka tomu dosiahnuť za približne 18 sekúnd. Maximálna rýchlosť Bebop 2 vertikálnym smerom je 20 a horizontálnym až 60 kilometrov za hodinu.

Výbava obsahuje 3-osú digitálnu stabilizáciu či 14 MPx kameru so širokouhlým záberom (180-stupňov) a možnosťou natáčať Full HD videá. Samozrejmosťou je aj 8 GB interná pamäť.

1117_parrot

Ovládanie dronu sa dá realizovať prostredníctvom našich mobilných zariadení, kam musí používateľ nainštalovať oficiálnu aplikáciu priamo od výrobcu. Rovnako bude na pultoch obchodov špeciálny ovládač, ktorý však navýši celkovú sumu až o 250 amerických dolárov. Cena iba za Bebop 2 predstavuje 550 dolárov.